Besøkssesong 2023

1. juli – 31. juli

Servering

Tirsdag – søndag kl 12-17.

Historikk

Mevassetran var en del av et aktivt seterliv på Mevatnet fram til 1948 med produksjon av geitost og smør, og salg av melk og rømme til byfolk i fjellet. Setervollen i dag består av seterskjul, sommerfjøs og et produksjonshus med overnattingsmulighet.

Panoramautsikt

Setra ligger ved Mevatnet, vel en times gange fra Seter (en mil fra Vanvikan). Området ligger midt i Fosenalpene med panoramautsikt over midtre deler av Trøndelag.

Fjellvandring og klatring

Her er gode muligheter for fjellvandring. Kombiner gjerne en tur i Munkstigen med et besøk på Mevassetran – merket sti fra toppen av Munken. Også et besøk på Hindremssetran er innen rekkevidde.

Vi er med på to ruter til Fosen turlag. Disse kan du finne under Fosen turlag sin hjemmeside.

Dyr

På setra kan du treffe sauer og lam, kyr og kalver, kaniner og høns.

Mat og drikke

På Mevassetran serveres det seterkost, alt etter hva budeia har. Spesialitet er gomme etter gammel oppskrift og servering på setervollen. 23. -24. juli blir det pizzahelg. Mer info kommer.

Båtutleie og fiske

Det er muligheter for lån av båt og fiskeutstyr for fiske i Mevatnet.

Pakketurer

Vi skreddersyr gjerne pakketurer som kan bestå av for eksempel guiding, servering og overnatting, også utenom den ordinære besøkssesongen.

Vertskap: Anne Berit og Per-Arne Sæther, eiere av Midti-Seter
Sesong: 1. juli -31. juli
Beliggenhet: Sving av fylkesvei 755 ved Seter industriområde på Seter og følg skilting. Vel 3 km fottur oppover lia. Det er også merket sti fra Munken (på toppen av Munkstigen) og inn til Mevassetran via Stegavikdammen.
GPS koordinater: 63º 35′ 22″ Nord (lat), 10º 19′ 43″ Øst (long)
Telefon: 917 05 215 (Per-Arne) og 958 73 408 (Anne Berit)
E-post: per-asae@online.no og asaethe@online.no